ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΙΚΗ ΔΡΙΤΣΑ

Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Θεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων.
Σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών.
Συμμετοχή και παρακολούθησει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων.
Διατηρώ από το 2017 ιδιωτικό γραφείο Ψυχολόγου στο Αιγάλεω Αττικής παρέχοντας Ατομική Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική Γονέων και ψυχοθεραπευτική παρέμβαση σε πλήθος Διαταραχών, όπως κρίσεις πανικού, Κατάθλιψη, διαπροσωπικές δυσκολίες, Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή κα.

Η Νικη Δριτσα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988, και αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών το 2012 και έχει Τετραετή Εκπαίδευση και ειδίκευση στη Γνωσιακή και Συμπεριφορική Θεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς ως Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων.

Είναι παντρεμένη και ζει με τον άντρα της, το παιδί της και από το 2016 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Αιγάλεω και εργάζεται ως ψυχολόγος παρέχοντας Ατομική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων, Συμβουλευτική Γονέων και ψυχοθεραπευτική παρέμβαση σε πλήθος Διαταραχών, όπως κρίσεις πανικού, Κατάθλιψη, διαπροσωπικές δυσκολίες, Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή κ.α. Επίσης, είναι επιστημονική συνεργάτιδα στον οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου», παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε παιδιά του οργανισμού με ΔΕΠ-Υ, μετατραυματική διαταραχή η συναισθηματικές διαταραχές.

Η προσωπική εξέλιξη και η συνεχής επιμόρφωση της είναι μια διαρκής διαδικασία. Το 2013 εκπαιδεύτηκε στις “Προβολικές Δοκιμασίες”-TAT και CAT (ψυχομετρικά τεστ) καθώς και εκπαιδεύτηκε στο Σύνδρομο “Asperger, ” “Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία”-Εθνικό και Καποδιστριακό, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2014 πιστοποιήθηκε στο Πρόγραμμα “Πρώιμη Παρέμβαση σε Παιδιά με ΔΑΔ (ΑΒΑ) κατέχοντας άρτια εκπαίδευση στην Ανάλυση Συμπεριφοράς σε παιδιά στο Αυτιστικό Φάσμα και το 2015 στη Μέθοδος Teach για Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος υπό τη καθοδήγηση της κας Β. Παπαγεωργίου. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε ομάδα αυτογνωσίας καθώς και σε ομάδα παιγνιοθεραπείας.

Έχει ολοκληρώσει Πρακτική Άσκηση σε Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών το 2012 και το 2013 πρακτική Άσκηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο “Δρομοκαίτειο” όπου ανέλαβε τη διερεύνηση νέων περιστατικών προς εισαγωγή και παρακολούθηση τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. (διαταραχές προσωπικότητας, ψυχώσεις, διαταραχές διατροφής, κατάθλιψη). Παράλληλα, παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια στη κλινική συνέντευξη και στη Ψυχοφαρμακολογία.

Εργάστηκε το 2014 ως Ψυχολόγος σε Δημόσιο Φορέα (Γυμνάσια-Λύκεια-ΕΠΑΛ Βάρης) με αντικείμενο τη Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική εφήβων όπου έδωσε ομιλίες εντός σχολικού πλαισίου για πρόληψη ψυχικής υγείας σε εφήβους. Το 2015 εργάζονταν ως Παράλληλη στήριξη σε παιδί Α’ Δημοτικού με ΔΑΔ (Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές)- Παρακολούθηση και ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα εντός σχολικής μονάδας. Το 2015-2016 επιδόθηκε στην Εκπαίδευση παιδιών και παράλληλη στήριξη σε παιδιά με Αυτισμό, μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ, εκπαιδεύοντας τα παιδιά σε κοινωνικές δεξιότητες και συναισθηματική αγωγή και παρέχοντας συμβουλευτική γονέων.

Επίσης υπήρξε για ενάμισι χρόνο Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς ως Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων όπου εξειδικεύτηκε στη Κλινική συνέντευξη, θεραπεία και εποπτεία.

Την ενδιαφέρουν πολύ θέματα αυτοπεποίθησης και κοινωνικής ένταξης σε παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και η πρόληψη ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους, δίνοντας έμφαση σε θέματα εθισμού στο διαδίκτυο, αγχώδεις διαταραχές και σχολικό εκφοβισμό. Στην ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων στοχεύει στην εκπαίδευση των θεραπευομένων στη διαχείριση κρίσεων άγχους, στην διεκδικητική συμπεριφορά, στην αντιμετώπιση και ανακούφιση συμπτωμάτων άγχους ή καταθλιπτικής διάθεσης όπως και στη πρόληψη υποτροπής χρησιμοποιώντας τεχνικές και εργαλεία της γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας.

Trust an Expert

Nulla consectetur sollicitudin tincidunt. Sed lacinia finibus nunc, ut molestie lorem porta a. Aenean vitae sagittis nisi. Donec vel nulla ac elit venenatis finibus eget vel erat. Vivamus nibh ante, egestas convallis leo eget, venenatis eleifend ligula. Ut porttitor tempor placerat. Suspendisse et lectus maximus, mollis dui euismod, bibendum felis. Praesent sagittis ut leo eget lacinia. Etiam et dictum neque. Nunc fermentum libero quis tortor molestie, nec sodales diam tincidunt. Pellentesque a magna nec sem pharetra blandit.

  • It is along estalished fact that reader
  • luctus vitae nulla. Quisque efficitur lobortis orci sit amet vehicula
  • Sed tincidunt tincidunt velit, vel scelerisque nibh
Learn More

Our Values

Σκοπος μας είναι η αποφόρτιση του συναισθήματος, η ανακούφιση και η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων καθώς και η πρόληψη υποτροπής. Ο ασθενής μαθαίνει να εντοπίζει τη πηγή των προβλημάτων του, να τα επιλύνει αλλά και εκπαιδεύεται στο πώς θα διαχειρίζεται καλύτερα τη ζωή του μετά τη λήξη της ψυχοθεραπείας. Έτσι, ο στόχος είναι η μη εξάρτηση του ασθενούς από τη συνεχή καθοδήγηση του θεραπευτή του.

Στη φιλοσοφία ενός ψυχοθεραπευτή, είτε παιδιών είτε ενηλίκων, ανήκουν έννοιες όπως η ειλικρίνεια απέναντι στον ασθενή, που συνάδει με τη σωστή ενημέρωση γύρω από το πρόβλημα για το οποίο προσήλθε, ο σεβασμός στην ιδιοσυγκρασία και στις δυνατότητες του κάθε ατόμου για θεραπευτική αλλαγή καθώς και η εκμάθηση τεχνικών και μέσων διαχείρισης των συμπτωμάτων εφαρμόζοντας στην πραγματική ζωή.

Learn More
Icon

OUR PATIENTS SAY

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae

Avatar

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque

PENNY DANIELS
Avatar 2

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque

MARGERET TINSDALE
Avatar 3

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque

ROSE JAMERSON

Παιδιά

Wave

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque

Περισσότερα

Έφηβοι

Wave

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque

Περισσότερα

Ενήλικες

Wave

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque

Περισσότερα

Make An Appointment

Δεχόμαστε μόνο με ραντεβού.
Μπορείτε να αφήσετε το μήνημά σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Εναλλακτικά στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 6987008467